\"\"Impact Designs samarbejder med Bobo Eco Farm i Uganda. På gården dyrker Edward og hans ansatte et bredt udvalg af frugter og grøntsager ved siden af høns og geder, men mere bemærkelsesværdigt er produktionen af soldaterfluelarver og melorme til human konsum.

Bobo Eco Farm blev grundlagt af Edward og Violet, som sammen har tre sønner. Selvom de klarer sig godt i dag og har overskud til at hjælpe andre, har det ikke altid været nemt. Da børnene var små, havde familien svært ved at forsyne deres familie med en varieret kost, og når regnen udeblev og høsten fejlede, havde de ikke penge til at brødføde deres familie.
Derfor begyndte Edward at variere afgrøderne på farmen, og han plantede forskellige grøntsager, som familien kunne leve af. Han udviklede et lukket system, hvor al organisk affald bruges som gødning et andet sted, og ingenting får lov at gå til spilde! Men familien manglede stadig en proteinkilde, så Edward besøgte andre farme – nogle så langt væk som Rwanda og Kenya – hvor han oplevede produktionen af spiselige insekter for første gang.
Det er 13 år siden, og Bobo Eco Farm har nu 12 ansatte, som enten arbejder på farmen eller træner flygtninge og bønder i at producere spiselige insekter samt genanvende organisk affald som foder i produktionen.
Edward\’s kone, Violet, ønskede at lære andre, hvordan de kan udnytte de naturlige ressourcer og styrke sundheden blandt børn og voksne. Hun grundlagde derfor Mother’s Against Malnutrition & Hunger (MAMAH) i 2012.

Violet er læge, og i løbet af hendes arbejde på hospitalet i Kampala tilså hun mange børn, som tilbragte flere måneder på hospitalet, mens de blev behandlet for fejl- og underernæring. Når familierne vendte hjem igen, fortæller Violet, at der kunne gå mindre end 3 måneder inden de samme familier vendte tilbage til afdelingen med de samme udfordringer.

Violet satte sig for at gøre noget ved det tilbagevendende problem. Hun vidste, hvad børnene havde brug for, men også at de nødvendige grøntsager er nemme at dyrke i familiernes egne haver. Derfor tog hun ud i de små landsbyer, hvor hun samlede grupper af mødre, og begyndte at undervise dem i, hvordan de kan gro og tilberede grøntsager, så næringsstoffer og vitaminer bevares. Og sådan blev organisationen MAMAH født!

I dag træner MAMAH 940 kvinder i at producere og konservere grøntsager, når de er i overflod i løbet af regnsæsonen, så de kan forsyne deres familier med næringsrig mad gennem tørkesæsonen. Som Impact Designs lokale samarbejdspartner støtter vi MAMAH i arbejdet med at organisere mødrene i formelle foreninger, så de har mulighed for at opnå mere indflydelse i lokalsamfundet, mens vi træner landbrugsgrupper i bæredygtige produktionsmetoder.