Vi har fået godkendt en ny bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 15 millioner kroner til et nyt fire-årigt projekt i Uganda. Projektet bygger videre på vores eksisterende arbejde med at introducere insektproduktion blandt flygtninge og lokalbefolkning i og omkring Kyaka II-lejren i Uganda.

Den nye bevilling gør os i stand til at udvide aktiviteterne, og tilføjer derudover også en stor forskningskomponent. I samarbejde med Københavns Universitet, Makerere University i Uganda og det Kenyanske International Centre of Insect Physiology and Ecology (ICIPE) vil vi blandt andet dokumentere effekterne af at tilføre melorm til skolemad på børnenes sundhed og ernæring.

Projektet har to overordnede målsætninger:

  1. At forbedre sundhed og ernæring blandt flygtninge og lokale gennem produktion af melorm som fødevare. Det indebærer både produktion af melorme på en række skoler samt blandt lokale bønder. Den primære forskningskomponent her involverer et forsøg med skolemad beriget med melorme-mel.
  2. At forbedre indkomsten for flygtninge og lokale gennem produktion af soldaterfluelarver til salg som dyrefoder. Denne komponent inkluderer også styrkelse af en række farmers associations og en farmers union i og omkring Kyaka II.

I forbindelse med projektet ansætter vi i Impact Designs en fuldtids-projektleder, som vil være overordnet ansvarlig for at koordinere projektet og derudover vil der også blive ansat en fuldtids PhD-studerende på Københavns Universitet.